Afbraak bruggen Aalter

Contacteer ons via info@eliasvandevoorde.be of 0495 45 78 78

overzicht

Afbraak bruggen Aalter

Artikel uit HLN

 

 De koker van de Tieltsesteenweg, onder de E40 in Aalter, gaat vandaag ten laatste om 15 uur al weer open voor verkeer.

De afbraakwerken veroorzaakten in de nacht van vrijdag op zaterdag geluidshinder, maar het leed is ondertussen geleden.
 JSA De afbraakwerken veroorzaakten in de nacht van vrijdag op zaterdag geluidshinder, maar het leed is ondertussen geleden.

De afbraak van de tijdelijke brug van de E40 in Aalter is afgelopen nacht razend snel gegaan. Niet op maandagochtend zoals gepland, maar zaterdagmiddag ten laatste om 15 uur kan het verkeer weer door de koker van de Tieltsesteenweg onder de E40 rijden. “Een dikke pluim voor de aannemer en al zijn personeel”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V), die de werf constant op de voet volgde. “Er was in de nacht van vrijdag op zaterdag wat lawaaihinder door de werken, maar dat kon even niet anders. Het is zo snel gegaan, dat de werken meer dan een dag vroeger klaar zijn dan gepland. Dat is een goede zaak voor de verkeersstroom in en rond Aalter.”

Maandag

De verkeerssituatie aan het oprittencomplex van de E40 in Aalter verandert op maandag 17 september opnieuw. De oprit van de E40 richting kust, dicht bij het tankstation aan de N44, gaat vanaf maandag tijdelijk dicht. Dat zal het geval zijn van maandag 17 september tot woensdag 26 september. Het verkeer richting kust rijdt dan via de nieuwe oprit van de N37, die maandagmorgen voor het eerst open gaat.

Op de E40 rijdt het verkeer tijdens de periode nog altijd op twee rijstroken in beide richtingen. De op- en afritten in de rijrichting van Gent en Brussel zijn gewoon open.