Elias Vandevoorde breekt zes bruggen af!

Contacteer ons via info@eliasvandevoorde.be of 0495 45 78 78

overzicht

Elias Vandevoorde breekt zes bruggen af!

In opdracht van Artes & Stadsbader mogen wij zes (vier bestaande en twee tijdelijke) bruggen afbreken.

Het op-en afrittencomplex in Aalter smeekt om een heraanleg. Het is de ontbrekende schakel voor een vlotte verkeersafwikkeling in deze omgeving. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft recent de opdracht gegeven om dit knelpunt aan te pakken.

Probleemstelling
Elke avond staan er files op de E40 richting Oostende ter hoogte van de afrit Knokke-Heist/Aalter. Het verkeer dat de snelweg in Aalter verlaat, moet aanschuiven. Dat komt omdat de afrit aansluit op een rotonde die niet is aangepast aan de grote toevloed van verkeer. Het gevolg is dat zowel het doorgaande verkeer op de snelweg als het lokale verkeer in de regio vertraging oploopt. Dat leidt tot heel wat tijdverlies, sluipverkeer en maakt de omgeving weinig aantrekkelijk.

Bovendien is de huidige situatie onveilig. Fietsers rijden op smalle fietspaden naast deze drukke wegen of op de rotonde. Ook voor het autoverkeer is de situatie ver van ideaal. De files ter hoogte van de rotonde hebben een terugslag tot ver op de rechterrijstrook van de E40 richting Oostende, die normaal voorbehouden is voor afslaand verkeer.

Doel van de werken
De heraanleg van het op-en afrittencomplex te Aalter heeft 3 grote doelen:

  • Vlot verkeer: Vlot verkeer tussen de E40 en de N44. Lokaal verkeer wordt tevens gescheiden van het doorgaand verkeer waardoor de verkeersdruk op het onderliggend wegennet vermindert.
  • Meer veiligheid: Aanleg van nieuwe fietspaden die volledig gescheiden worden van de rijbaan.
  • Betere leefbaarheid: Een betere leefbaarheid wordt voorzien voor de bewoners uit de buurt.

Voor dit alles te realiseren was de afbraak van deze bruggen noodzakelijk. Wij zijn blij dat we als bedrijf aan zo’n project mogen meewerken!